Perkins&Will types interiors with “perception of connectivity” for Texas office environment

Architecture organization Perkins&Will has completed an office environment interior in Dallas, Texas for health care service provider Signify, centred all over a substantial steel staircase and tiered picket system for meetings.


The worldwide practice, which has an business in Dallas, was approached to create a 13,700-sq.-metre place of work that would emphasise collaboration, connectivity and transparency even though catering to a vast selection of workspace necessities.

The workplace style and design is for Signify health care

To obtain this, the office’s 6 floors have been divided into a series of “workplace neighbourhoods” around a central core housing the lifts and storage areas.

This arrangement gives every thing from private meeting rooms, boardrooms and impromptu conference places to far more communal areas, which include a substantial region on the seventh ground with a tiled kitchenette, video games, projection screen and sofas.

Perkins&Will designed the large metal staircase
A steel staircase creates a focal level for the workplace

“The intention was to make transparency and accessibility, similar to a ‘living organism’, therefore tying the design and style concept back again to healthcare and the firm’s determination to well-staying,” reported the studio.

Along with this communal area is a significant metallic staircase produced in collaboration with Dallas metalworking organization Major D Metalworks, wrapped at its foundation by a tiered seating to develop a focal issue not only for the floor but for the overall place of work.

“A have to-have characteristic for the renovation was the monumental staircase, conceptualised in collaboration with Large D Metalworks, to physically and metaphorically signify connectivity throughout the organization,” said the exercise.

“The staircase encourages entry to the executive team, whilst the tiered wood platform at the foot of the stairway serves as additional seating place, therefore enabling substantial town corridor conferences.”

Perkins&Will used Signify's brand colours in the space
Blue and orange colors dominate the business style

A array of furniture varieties is furnished across the a lot more open place of work places, developed to be adaptable depending on the variety of conference – from cafe-type seating and bar stools to softer armchairs and much more private booths.

Each and every amount of the place of work is unified by wayfinding in orange and blue – Signify’s brand colours – that has been applied to the partitions and extends on to the sealed concrete floors in the lift core area and fire escapes.

All of the materials used were vetted by Perkins&Will
Bars and booths develop conference spaces

All of the resources applied in the interiors have been vetted by Perkins&Will’s materials wellbeing programme, which aims to lower and do away with “substances of concern” in the built atmosphere that have a negative impression on health and fitness.

The London place of work of Perkins&Will has a short while ago formulated the Now Databases – a listing specifying items that support the studio’s pledge to make all of its inside healthy-outs net-zero embodied carbon by 2030.

The company also just lately discovered designs to revive a vacant 1970s business office building in Alaska, re-cladding it with a glazed facade to mimic a glacier.

The photography is by Peter Molick.